falling

Followers

Tuesday, 15 November 2011

saya mahukan nya!

niyh la aq..mase kecik haram nak suke teddy bear..bile dah besa panjang niyh cam orang buang tebiat gler kan teddy bear..tapi dah besa kan..tade sape la nak bagi dah..huk3.. :(






hargai lah dye....

sebagai perempuan korunk kene jugak menghargai pengorbanan seorang lelaki..susah untuk mencari lelaki yang benar jatuh cinta kat korunk..actually boy niyh kadang-kadang lebey manje dari girls taw..

apabila mereka benar-benar jatuh cinta.

*sanggup melakukan sesuatu dengan bersungguh-sungguh bukan kerna terpaksa untuk kekasih hati nya.
*menjadi seorang yang banyak bercakap dan membuat lawak tanpa henti semata-mata untuk nmelihat senyuman kekasih nya.
*banyak menasihati kekasih nya kerna mereka amat menyayangi nya.
*dye mengongkong kekasih nya kerna perasaan cemburu yang meluap dan takut kehilangan kekasih nya.
*dye sudah pandai merajuk kerna ingin di pujuk.
*sentiase mengambil tahu pergerakan kekasih hati nya kerna mereka sangat mengambil berat dan risau akan keselamatan kekasih nya.
*dye kerap bertanya adakah kekasih nya mencintainya kerana dye merasa kasih nya lebih kuat dari kekasih nya.
*dye cuba meluangkan lebih masa dengan kekasih nya.
*apabila timbul orang ketiga dye sanggop melakukan apa saja untuk merebut kembali kekasih nya dan tidak mudah berputus asa.
*bukan semua lelaki sanggup menitis kan air mata nya demi seorang perempuan.

<3 <3 <3

memang tak sume lelaki same tapi kebanyakkan dorunk tade perbezaan pown...derrr??

BEWARE!

mula-mula ayat semua manis.....lepas tu?

*call pown dah jarang..cgt bz la konon.
*bile call ckp pown dah laen mcm..bahase kasar gler dan nak tak nak cakap.
*nak jumpe pown susah..kalau dulu tade alasan pown untuk sume tuh.
*asik membelek telefon bimbit ketika bersama korunk.
*telefon bimbit mereka sudah menjadi bahan larangan untuk korunk sentuh.
*accident atau macam-macam alasan juz untuk minx simpati korunk dan mengharap korunk paham yang dorunk kesempitan wang.
*lame dah x contact alasan tade kredit dan sebagai nye.
*bla dan makin hilang macam tu jew.
*teptaptup 2 atau 3 minggu kemudian jumpe dye dengan minah laen..kalau x jempe dorunk tengah hepi2 dating maybe jempe picture mesra dorunk.

dari sumber yang boleh dipercayai..huhu..cube fikir kan adakah antara tanda-tanda niyh pernah ada dalam hubungan korunk before niyh..ggrrrr....



Monday, 14 November 2011

betulkah lelaki???

dalam sehari mungkin ramai wanita yang telah ditemui oleh 
mereka..atau mungkin ada segelintir yang memikat hati mereka...namun apabila sebelum mereka tidur hanya satu yang mereka fikirkan..


iaitu kekasih hati nya.......


gggrrrrrrr...

putus cinta memang saket kan?
ape lagi bile kite dah cinta mati dengan seseorang tuh..yela bile korunk pecaye dan sanggop lakukan ape saje demi buah hati korunk uh akhir nya cinta x kesampaian..ape nk buat kite hanya mampu merancang dan die yang maha besar yang menentukan segala nya.Mungkin ade sesuatu yang lebih baek menanti selepas itu.kita perlu redha dengan ketentuan nye..

cinta pertama memang agak sukar dilupa..ya dont turn back tapi kite still kene amek pengajaran dr mende yg lepas..jadi kite akan lebih berhati-hati..

hurmmm..ape tujuan aq bemadah segale bagai niyh???
adoi..

 "aq rindu kat dye NOKTAH"
 (x dew makne apa-apa pown)







Saturday, 8 October 2011

nadia yang kurang kaseh sayang.. :(

not in a good mud..huk3..
kat matrik negeri sembilan ary niyh tade ayer kowt..oleh kerna itu beta cgt murka!huk3..pew la malang naseb aq..satu minggu niyh mud ta berape nk baek..sume mende ta kene..nadia oh nadia jgn la manje cgt..cube la berdikari..pijak di atas kaki sendiri..ggrrrr..
kalau aq taw tade ayer aq dah balek umah da jumaat ary tuh!!ish..pesal la inform awal2..konon2 tanak balek n dok hostel bia aq bole study...but??keje nye asik menadah air pakai baldi..nk kene angkat bawak naek blok plak tuh..saket pinggang aq..dah mcm makcik2 taw ta!saket nye la aty..

ayah pown same..janji last week nk dtg sini tgk along..pg tadi ayah kol ta dpt dtg..cehh..along ingat ayah da on da way..cedey nye..teguris hati niyh dengar..nk jmpe parents sendri pown kene wat appointment dulu kan..ayah anta mcj ckp ayah minx maap n nak dtg next week..ta payah la pujok..bia kan along sowg2 kat cni..next week pown ta payah dtg sbb along ade muet..huk3..bile pikir2 terok betol nadia niyh..em merajuk merajuk merajuk..ayah nk pujok dye bain kan duet??along tanak duet oke. >.<

tgh hari semalam lecturer wat extra klas tok math..memang aq terok kat subject tuh dr kecik lg..result aq mesti spoilt sbb math..mcm last sem aq ta dpt 4 flat sbb math..aq punye la semangat bekobar kobar nk pegi extra klaz tuh..yg ajar pown lecturer baek pny..klaz mule pkol 2.30 sbb dak laki kene pegi solat jumaat..aq dah ciap2 nk pegi room8 aq call..dye ckp dye dah ade kat dewan kuliah..time tuh jam bwu menunjuk kan kol 1.30 p.m..lagi sejam nk mule tapi dye ckp dewan kuliah dah penoh mcm sadin.aq pown teros pegi n memang tenyate x bole msok langsong!pesal lah dak matrik niyh rajin cgt nk belaja..cer bagi ruang tok aq yg bodo lg hampeh math niyh msok..hmm..sampai kat atas lantai kat tangge tuh ade budak duduk..

so aq decide blah dr citu..yg wat lg cedey membe aq pegi n dye langsong ta jage tempat aq..tok membe2 laen dye jage..memang la kan..jenis nk pndai sendri..takan aq nk selit ckit pown kat sit sbelah dye ta bole..padahal  hari biase aq dgn budak2 niyh jage sit tok dye..ta pnah tgl membe beb!ase mcm nk nanges jew..bia la dye..aq dgn hati yg hampe balek bilik..blok memang sunyi time tuh..memang sume g extra klaz tuh..unit math bukak hampir sume dewan kuliah..

dengan tension n saket hati aq dok kat bilik sowg2 mcm org bodo..pew la naseb ko nadia..aq pown kol b beberape kali..hey nizam niyh pown tamow angkat phone..great!padan muke nadia lg!memang hepi..mlm tuh b mcj n ckp dye ta perasan aq kol sbb phone dye chrge kat dlm bilik..hmm..ptg tdi kol b ta angkat lg..hari niyh b ckp phone dye msok ayer plak..sebab dye balek klaz tdi hari hujan..derrrr..pape je la nadia...

even ape pown yg jadi korunk semue la yg terindah dlm idop aq..yg paling aq sayang.tanpe korunk sume cpe la aq.
                                       
                                                                   

Friday, 30 September 2011

malu nyeeee..huk3

this morning (in chemist lab)

:choi!whats color of your tudung?
:purple..
:owh for sure you are not blind person.
:em..?? *wonder*
:everything perfect..
:*smile*
: but i thing you are deaf.did you hear what i had briefing just now??I SAID RINSE! NOT WASH IT!.

(haha..tekebil2 mate aq..)
i'm sorry sir, i cannot focus doing the experiment when you are watching me all the time..what the ...??i have a very handsome lecturer..until i used half a bottle of distilled water to rinse my pH meter..ggrrr..
never mind, every single words that came out from your mouth is the sweetest things that i have ever heard..haha

Friday, 16 September 2011

study.

Sampai bile kene study??aq dah penat la cam niyh..but nak wat cm ner..menuntut ilmu biar sampai ke negeri china..mencari ilmu biar sampai ke liang lahad..niyh la yang selalu member2 aq kat matrik ckp..thanks korunk coz wat aq besemangat semule. Ade sorang membe aq niyh name dye hafizah. Dye selalu ckp kite menuntut ilmu bkn jew tok idop senang di kemudian hari tapi kerna lillahitaala..baru ilmu berkat.kamu memang cgt baek.

Lame jugak aq dah biar kan blog niyh kan..dah besawang sane cini  agak nye..skunk niyh aq bz cgt coz exam is juz around the corner..ggrrr..cuak nye..law aq x dpt pointer 4.0 memang bungkus la..mimpi  jew la sem 2 nnt aq nk pat 4.0 tok overall..kat matrik if nk dpt 4.0 dlm final its must be 4.0 for both semester.    

So  (4.0 + 4.0)/2 = 4.0
If aq dpt  (4.0 + 3.5)= 3.75

Adoi memang aq kene usehe lebey..tarikh MUET pown kurang baek la..kene amek MUET time study week btol2 dah dekat nak exam..x taw nk focus yg mane satu..

Hari 2 mase assembly aq ingat lagi en.Saat merangkap penolong pengarah matrik bg ucapan..dye ckp kalau result dah terok n x sampai target dye tetap kene buang student tu..x kire sedare or sape2 sbb tu dah jadi peraturan..dye memang marah cgt mase tuh coz ade student matrik yg jumpe dye coz nk keluar dr matrik sbb x boley nk catch up syllabus yg di ajar..nk taw pew dye ckp?

‘ITS UP TO YOU AND GO AHEAD. SORRY TO SAY YOU HAVE A BAD GENETIC MATERIALS’
 Tediam aq dgr.hahaha..tecabar doe.

Saturday, 3 September 2011

si dia...

susah nye nk jumpe cinte yang betol-betol tulus, ikhlas, jujur dan setie.....yang sanggop lakukan ape saje demi cinte nye.....



Thursday, 25 August 2011

ghaye! raye! bergaye! ^_^

salam..
tadi aq usha2 tgk baju raye..al maklum lah seda x seda bulan ramadhan pown dah nak abis..yeaaayyy dah nak raye lar..ngeee ^_^
law nk join aq tgk baju-baju kurung korunk test tgk kat cnie..
manyak yang cantek-cantek taw..i loiikkee! <3 <3 <3


mmuuaaahhhh!daaaaaa...

Wednesday, 24 August 2011

nk b0owat ape niyh?%#$*&@ entry niyh mengarot & x dew kene mengene dgn korunk pun.

fuhhhh..bowink gler ary niyh..kalau x cuti cbok cgt nak cuti..bile dah cuti bosan cgt..dok rumah dah terlampau berehat..sakit2 badan aq di buat nye..haaa..pew lagi..tadi aq pown ajak my laply cousin (linda) teman aq g wat rambut..hehe..saloon larh pew agy..dah tade keje cgt abis kan duet la..ngee.. :D
 
tape la bukan selalu pown..rmbut aq niyh dah mcm rambut kak limah..haha..x taw nk potong cam ner..aq dah x sanggop nk rebond lg..terseksa la rmbut aq niyh..fikir2 pny fikir better aq potong and wat treatment jew..yela duet bkn myk pown nk wat bagai2 kan..tu pown arap kan ayah tercinte yg bg duet..hukhuk.

bile cite pasal rmbut..hmmmm..masing2 mule la berkate-kate... lalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalalal................

orang pertame : ibu!
daripade membazir duet wat rambut baek along pakai tudung..mmm

orang kedua: ayah!
ayah tengok along chantek lg bile pakai tudung taw..

orang kitige: bie!
berat cgt kew tudung tu yunk?

orang keempat: cikgu hasni!
kalau nadya ade niat nak berubah nadya akan di temukan dgn orang yang baek2..cikgu sayang nadya <3!

dan bermacam-macam lagi.......

mmm..cikgu hasni memang bole bace fikiran orang biase nye..lagi-lagi aq..sampai budak-budak niyh ckp dye mak angkat aq..hmmm..memang aq nak berubah..tapi slow2..aq taw aq akan pakai jgk tudung suatu ary nnt..maksud aq pkai tudung secare permanent bkn temporary cam skunk niyh..azam aq bile aq pakai tudung aq mesti menutup aurat dgn sempurne....

orang selalu menganggap seseorang yang pakai tudung tu baek and yang x pakai tudung tu x baek..why??luaran x mencermin kan ape-ape..sedang kan masih ramai di luar sane yg pakai tudung tapi berkelakuan x senonoh malah masih tinggal kan solat mereka..yang penting kite cube memperbaiki diri masing2 menuju kearah yang lebih baik..

terima kasih kepada semua yang ambil berat.



Tuesday, 5 July 2011

dOmo~ ngeee :D

kenape skunk niyh ramai orang yang minat ngan domo??temasok larh aq..macam2 koleksi domo dah aq ade..sampai muke pown dah iras2 domo..hehe..domo niyh sangat kiut la..


kat sini ade bayak barang domo..kalau korunk minat leyh la g kat Sg.wang..
bukan tu jew.teddy bear yg laen pown ade..harge dye sgt berpatutan..nampak tak domo yang bapak beso kat belakang aq tuh..geram gler..sangat empok taw..kalau lah aq dapat..adoi..same tinggi dgn aku tuh..sangat best tok bawak tito..hehehe ^_^


haaa..jangan jeles..aq ade beg domo!hik3..beg niyh byk functions taw..leyh letak barang...boleh jadi bantal..leyh jadi teddy bear tok korunk hug..ngeeeee.. :D

skunk dah jadi mcm trend plak..mule2 kat kolej aq sorang jew pakai..but now dah ramai gler yg bawak beg niyh kehulur kehilir..eeeee..geram nye..tapi x kesah la..pew salah nye kite mempunyai minat yang same..
bukan gurls jew taw..lelaki pown ramai yg pakai barang2 domo yg kian hot niyh..

check it out! 
:)

Monday, 4 July 2011

rindu setengah mati

ohoho..tetibe rase di hati tak keruan..adoi.rindu yg makin membara..chewahh..lame x jumpe..mesej pown jarang..makin lame rase makin jaoh pulak..sob3 :(..cedey nye rase..aku dah makin di lupe kan kew..?rase macam disisih kan pown ade dan macam x penting..tape la..bia jela aq yang jaoh kan diri..hmmm..think positive nadya..mungkin dye busy..........


kan best kalau kite macam dulu2..awak selalu ade dekat dengan sye..... :(



                                                         

Friday, 1 July 2011

road to success is always under constructions.,.

sentence niyh Pn. Nun yang bg..aq absolutely agree with that.,untuk bejaye kite mesti lah kene sentiase berusehe tok baiki diri niyh..sentence niyh memang sangat ringkas tpi kalau di pegang ia sangat memotivasi kan diri kite. Untuk bejaye bukan nye mudah..tapi ia bukan lah mustahil! tadi practicum aq kene brain wash dgn ms.Nad..perghhh..memang sume wat muke seposen mase tuh..lecturer pny la besunggoh-sunggoh nk kite org bejaye.,tapi kite owg niyh wat x taw jew..huhh..mmg dorunk x dpt ape2..dorunk juz nk kite org bejaye jew..kite masih x sedar lagi..nadya bangon lah dari mimpi kau!kat sini setahun jew..pew lg yg kau nak?dah dapat peluang jgn sie2 kan..Ms.Nad ckp kat mane2 ade cabaran.,.the main point is diri kite..kite x kan boleh lari dr sume tuh.,face it nadya!terime jew lah hakikat aq kat sini tok struggle n fight.,Ms.Nad ckp jgn kite sekali kali jdi LOSER! loser?ape tuh?aq x taw ooke..aq bkn lah org yg mengalah b4 bejuang..dan tak kan!hmmm..Where there's a will there's a way :)


                                               Road Work Under Construction Clip Art


Friday, 24 June 2011

Assalamualaikum, Its plessure to know you strangers :)

ellow guys..
firstly niyh mmg first time aq ase nk wat blog..macam x pecaye pown ade..tetibe rase mcm nk luah kan ape yg aq ase kat seseowg..even x sume mende dpt aq cerite kan..sekurang-kurang nye aq rase lege ckit bile dah dapat update blog niyh..di sebab kan dah tade owg yg sanggop nak dgr aq beleter hari-hari so aq decide nk wat blog..wahaha..bukan aq tade keje..actually mmg byk sgt keje yg sedang menunggu aq tuh..dgn asgnmnt nye tutorial and so on..huhhh..juz nk release tension n share tentang warne warni kehidupan aq dgn korunk..thanks a lot kat yana ro0mate aq yg same2 menjaye kan blog niyh..hepi cgt..ngeee ^_^ even blog niyh myk agy yg kurang..biase la bawu nk mule n still in progress..